Over

Over SPAGHETTI

Met SPAGHETTI maak ik een inspirerend platform. Vanaf 1 januari 2018 plaats ik wekelijks een blog-bericht dat fotografisch van aard is. Of eigenlijk steeds vaker slechts half fotografisch, maar ook minstens half overdenking is. Mijn onderwerpen zijn divers, maar hebben bijna nooit iets met de actualiteit te maken. Ook mijn fotografie heeft daar geen verbinding mee. Ik wil juist meer universele verbeeldingen en onderwerpen in mijn blog opnemen. Mijn doel is om anderen, jou bijvoorbeeld, met mijn gedachten te prikkelen om over het leven na te denken.

Inspiratie voor de naam van mijn project SPAGHETTI is natuurlijk spaghetti, dat is niet moeilijk te raden. Inderdaad, die rare rechte harde breekbare losstaande staafjes die, wanneer je ze kookt, veranderen in zachte, vloeiende, met elkaar vervlochten slierten. Het idee van een blog is zoiets als een ongekookte spaghetti. Weinig spannends aan en lang houdbaar. Pas toen ik er iets mee ging doen, bleek dat idee alle kanten op te kunnen en te vervloeien met allerlei andere ideeën.

 

Spaghetti

 

Met spaghetti kun je met een paar eenvoudige, eerlijke ingrediënten een heel smakelijke maaltijd kan bereiden. Ik probeer met een vrij simpele recht-door-zee aanpak op 'smakelijke' wijze te delen wat ik beleef met (mijn) fotografie en de bijbehorende rommelige gedachten in mijn hoofd. Hopelijk zal SPAGHETTI afwijken van de 'normale' manier van bloggen. Hopelijk, want "afwijkend" is vaak een stuk spannender...

Over mij

Ik ben Gerrit Schurer. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de fotoacademie in Amsterdam met specialisaties portret en landschap. Mijn studie was een uit de hand gelopen hobby. Omdat ik al eerder van mijn hobby mijn werk had gemaakt (ik ontwikkel software voor beslissing-ondersteuning) heb ik er bewust voor gekozen om van fotografie niet mijn werk te willen maken, maar om dat als hobby te houden. Zo'n hobby heeft natuurlijk als nadeel dat je, voor je er erg in hebt, er wel erg weinig tijd meer voor over hebt. Dat is dan ook de reden om SPAGHETTI te starten. Om mezelf een kader te geven en te inspireren. En om een lichte dwang te hebben; iedere week iets publiceren dat ook nog ergens over gaat blijft me stimuleren.

Ik vind fotografie een fascinerende bezigheid. Onderstaande foto is daar een voorbeeld van. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren en om dan te onderzoeken in hoeverre ik die dingen zou kunnen. Liefst op verschillende terreinen; eerder studeerde ik sociale wetenschappen en technische informatica 😉 Eigenlijk ben ik SPAGHETTI ook begonnen als een soort try-out om te kijken of ik een goed blog zou kunnen maken en de discipline en motivatie er voor zou hebben.