blog

Oud en nieuw. Beetje somber ?

Oud en nieuw. Beetje somber ?

Zelf vind ik oud en nieuw nooit zo’n fijn feest en heb er een weemoedig, bijna somber, gevoel bij. Aan de andere kant ook weer fijn met al die mensen, maar samengevat vooral een beetje dubbel. Alweer een jaar voorbij en tot nu toe was het dan wel bijna altijd een jaar waar ik met veel plezier aan terugdenk, maar het is toch een soort aftellen.

Heb jij dat ook ? Dat er van die gebieden in het leven zijn, die net iets meer stil staan dan je zou willen ? Bij mij is dat zeker het geval. Alleen al het feit dat ik afgelopen jaar weer dingen van plan was (en dan heb ik het nog niet eens over de goede voornemens) waar ik alweer niet aan toegekomen ben, maakt me licht verdrietig.

Voor komend jaar heb ik mezelf voorgenomen om hier op tenminste één terrein iets aan te doen. Het terrein van de te-lang-stil-liggende fotografie. Dat is een uit de hand gelopen hobby. Een hobby waar ik me erg goed bij voel, waar ik een serieuze opleiding in gevolgd heb, maar waar ik toch een hobby van wil houden.  En ja, zo werkt dat met hobbies; dan neem (en maak) ik er veel en veel te weinig tijd voor.

Vanaf morgen ga ik niet meer terugkijken naar het afgelopen jaar. Ik ga een blog met en over (mijn) foto's schrijven om meer met fotografie bezig te zijn en tegelijk wil ik een persoonlijk project helemaal vanaf de grond opzetten en uitvoeren en daar ook een blog over maken. Samen noem ik dat mijn SPAGHETTI project. Daar ga ik vanaf morgen heel hard mee bezig. Knallen dus ! Een spannende gedachte, zo vlak voor een nieuwe jaar.

De komende weken krijgt de site niet alleen meer vorm, maar vooral ook meer inhoud. En wanneer het welkomst-kado voor mijn leden eind januari helemaal af is (en de moeite waard) ga ik actief mensen uitnodigen om SPAGHETTI te volgen. Maar voor nu, een vliegende start. De basis staat en vanaf daar gaat het verder ! Met tenminste één fotografie-blog en een project-blog per week. De eerste natuurlijk morgen, wanneer het jaar start, en daarna iedere vrijdag !