Uncategorized

spectraal

mijne heiligheid

Onderstaand zou kunnen over het spectrum, of ik ga nader in op Moniques opmerking. Over het verlies van zekerheid. Dat alle peilers waar mijn leven op gebouwd was in gevaar zijn geweest in die 40 jaar, die toevallig ook zo'n beetje mijn hele volwassenheid beslaan en dus zeker niet alleen aan mijn relatie gewijd kan worden. Ieder van die peilers heeft gewankeld en soms zelfs meer tegelijk. Daar ben ik wel bij overeind gebleven, maar het vanzelfsprekende is er af, en daarmee de onvoorwardelijke veiligheid. Ik voel me dus ook minder vrij, heb meer last met overgave, minder uitbundig. Dat voelt kwetsbaar en ik probeer daar van af te komen.

over dat ik me in de belangrijke delen van het leven vrij moeiteloos een weg vond, over veiligheid dus, of over kansen en mogelijkheden.

Bij dat beeld speelde mee dat ik het koud had, alles wordt kleiner...

 

De titel van dit bericht zal je misschien niet meteen helemaal duidelijk zijn. Inspiratie was in ieder geval Sinterklaas, een soort zijne heiligheid. Omdat ik, zeker sinds mijn kinderen op geloof-rijpe leeftijd waren gekomen, een rol in heb mogen spelen die enige identificatie met de Grote Baas mogelijk maakt start ik met deze titel.

We hebben hem weer over de vloer gehad; niet daadwerkelijk, maar denkbeeldig. Niet letterlijk, maar toch voorstelbaar.

spectrum

hobbies met overgave

"zeer beperkte, gefixeerde interesses die abnormaal intens of gefocust zijn"

Een afwijking die vooral mannen lijkt te treffen. Een logische beperking die vooral vrouwen lijkt te treffen is die van de logische onomkeerbaarheid

waar rook is, is vuur, punt A, punt B, een lijn, conclusies die op net te weinig gebaseerd zijn; een goed diagnostisch instrument kan je helpen om zulke mis-classificaties niet meer te maken...

Hoe en wat

Hoe je het ziet bepaalt wat je ziet. Lijkt een open deur

Fijne dubbelheid. Hebben mannen inderdaad de neiging om conflictvermijdend te zijn, of is dat een verstandige reactie op de 'werkelijkheid'.  Zoals het grapje luidt : 'In elke relatie komt wel eens ruzie voor. Niemand weet waarom vrouwen dat doen'.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *