project

#016 valkuil in zicht

Daar is mijn oma weer !

In mijn fotografie-bericht van deze week schrijf ik al dat ik even een weekje moeite heb met de motivatie. Uiteindelijk blijkt dat voor mijn verhaal over Rineke Dijkstra best mee te vallen gelukkig ! Maar voor mijn project CAPPUCCINO moet ik toch even mijn oma zaliger te hulp roepen. Zoals zij zei : Als je geen zin hebt, dan maak je maar zin ! En het is eigenlijk niet helemaal zo dat ik geen zin heb, maar ik dreig wel vast te lopen in een valkuil. Tijd voor kleinere stapjes !

De valkuil

Waar bestaat die valkuil uit ? Vorige week was ik van plan om een eerste test-video op de SPAGHETTI te plaatsen. De kwaliteit was, na anderhalve avond omknoeien, jammer genoeg zodanig slecht dat ik daar van af moest zien. Echt vrijwel alles was niet zoals ik dat gehoopt had, behalve misschien dat mijn Engels in de praktijk minder erg was dan ik had gevreesd. Al met al een demotiverende ervaring. Waarschijnlijk was het een te grote stap voor me. En wanneer het dan verder een heel drukke week is en ik sowieso een motivatie dip heb, blijft al snel zo'n "moeilijk" project liggen...

De eerste stap nogmaals !

Hoe nu verder ? Volgens mij door er stapje voor stapje verbetering in aan te brengen. Ik moet eerst opnieuw een klein stapje maken dat wel lukt. Dat motiveert automatisch zoals ik begin januari beschreef in mijn bericht over de eerste stap. Ik had niet verwacht om die theorie zelf in de praktijk te moeten brengen, haha. Maar ja, ik moet het ook gewoon mijn eigen praatjes in het echt uitproberen... Welke kleine stap, die haalbaar is vanaf waar ik denk te staan, neem ik me voor  om te gaan doen de komende week :

  • Een korte screencast video (een opname van het scherm van mijn computer) opnemen met gesproken commentaar . Ik heb dan niets te maken met scherpte van het beeld, lichtopstelling en reflecties en kan een veel gemakkelijker microfoon gebruiken.
  • Bewerking van die video te doen in Camtasia
  • Die video op de SPAGHETTI site plaatsen

Omdat het toch wel weer een behoorlijke stap is, en misschien niet klein genoeg, kies ik er voor om mijn doelen te focussen op het eerste punt. Wanneer de rest lukt is dat mooi meegenomen. En wie weet kom ik dan ook nog toe aan (maar daar moet ik nu nog niet op hopen)

  • Experimenteren met Powerpoint als mengvorm met screencast (en later met mijzelf voor de camera)
  • Experimenteren met mijzelf voor de camera : welke camera (fototoestel of videocamera), welke locatie, welke opstelling, hoe werk ik met de teleprompter

Wanneer ik deze week met het maken van de screencast doorkom ga ik verder met de andere punten om tenslotte doelgerichter licht en geluid van mijzelf op camera te verbeteren. Ik ben benieuwd (en heb er best weer zin in !)