project

#019 realisatie

en tijdgebrek

Dat zijn geen vrienden; realisatie en tijdgebrek. Deze week had ik daar last van omdat er nogal wat tijd wegviel door geplande activiteiten. Bovendien had ik het erg moeilijk met mijn foto-blog van deze week; ik kon het verhaal maar niet goed vinden... Gelukkig is dat goed gekomen; ik ben er tenminste blij mee hoe dat uiteindelijk is geworden.

Deze week ben ik nog wel bezig geweest met het afmaken van de structuur van mijn cursus en daar weer mee verder gekomen. Ik heb nu behoorlijk duidelijk voor ogen wat ik wil vertellen en hoe. De komende dagen wil ik nog nadenken over de conceptuele technieken en de voorbeelden. Om een voorbeeld te noemen ; er zijn verschillende manieren om de focus te leggen op een onderdeel van een foto. Met scherpte, licht, compositie en nog een aantal keuzes kun je bepalen welk onderdeel van een foto je naar voren haalt. Als je kijkt naar de foto bij het foto-blog bericht van deze week zie je dat ik daar alle drie heb gebruikt om de focus op het ingepakte beeld te leggen. Zo sterk zelfs dat op groter formaat er een ongemakkelijkheid ontstaat; je komt te dichtbij, precies wat ik voelde.

Zoals gezegd ga ik de komende week besteden aan het afmaken van de structuur (die ik eigenlijk al af had willen hebben) en aan het uitdiepen van de technieken en bedenken van voorbeelden van die technieken. Ook moet ik nog beter nadenken over de wijze waarop cursisten betrokken zijn; wanneer kan ik ze opdrachten geven en hoe pas ik die in het verhaal. Na de laatste puzzelstukje start de "realisatie" door de structuur van de cursus over te brengen naar een gestructureerde vorm en te bepalen hoe ik die onderdelen ga vertellen (zelf in beeld, slideshow, schermopname), hoe ik voor afwisseling zorg en door de onderdelen gedetailleerder uit te werken.

Volgende week verder ....

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *