project

#21 een zijstap

toch wel een zijstap

Misschien is het je niet opgevallen, maar deze week start ik met een nieuw plaatje voor de project-berichten. De afgelopen 10 weken had ik koffie-boontjes met een getal. Deze week zijn de koffieboontjes er nog wel, maar zitten de onder een plaat "underlayment", waarin een gat met de bericht-nummering is gemaakt. Underlayment is vrij ruw houten plaatmateriaal waarmee je een basis bouwt, waarmee je vloeren en wanden kunt realiseren. Details komen daarna, als eerst de basis staat. Dat zal na de komende 10 weken zeker het geval zijn, als alles een beetje gaat zoals ik dat wil !

Deze week ben ik weer stevig bezig geweest. Niet alleen met mijn CAPPUCCINO, maar vooral met de zijstap die ik vorige week terzijde had geschoven...

De gele briefjes app

Ik heb al eerder genoemd dat ik het lastig vind om mijn cursus te structureren en tegelijkertijd die structuur te vullen met sleutelwoorden en uitgeschreven teksten. Toch loopt dat allemaal door elkaar in zo'n creatief proces. En dan blijkt dat ik zoiets wel op papier met gele briefjes kan en die voortdurend heen en weer kan plakken, maar dat me dat niet lukt in een spreadsheet. Dat is dan toch te technisch en die techniek hindert eigenlijk bij het op een rijtje krijgen van mijn gedachten. Op een geel briefje kan ik alleen wel weer erg weinig tekst kwijt; een dilemma.

Om daar een oplossing voor te vinden ben ik in de avonduren toch weer bezig gegaan om een tooltje te maken waarmee je veel intuïtiever met de structuur en inhoud tegelijk kunt spelen. Wanneer dat lukt zou het ook zomaar een product / gat in de markt kunnen zijn 😉 En is dat maken van zo'n tooltje nou ook echt nodig ? Nee, misschien wel niet, maar het is leuk om te doen en daar gaat het ook om !

Hoe werkt de app

Op een internetbladzijde maak ik kolommen (voor ieder hoofdstuk 1) met gele briefjes (en roze of groene) die ik binnen die kolom in volgorde kan veranderen, maar die ik ook naar een andere kolom kan slepen. Op die briefjes (=lessen) kan ik van alles kwijt, zoals een korte beschrijving, aantekeningen, sleutelwoorden, uitgeschreven onderwerptekst, en procesgegevens voor de cursus. Hoe lang duurt zo'n onderdeel, hoe ga ik dat presenteren, wat heb ik daar voor nodig, etc.

Die briefjes rangschik ik dan door ze te slepen; de inhoud kan ik aanvullen door op zo'n briefje te klikken en met een druk op de knop heb ik vervolgens alle benodigdheden op een rij, of het hele uitgewerkte script voor een les (= kolom) of de hele inhoudsopgave van mijn cursus. Op het ogenblik ben ik zover dat ik kolommen met briefjes (in 3 kleuren) heb en dat ik de volgorde kan wisselen en van kolom kan schuiven.

Een eerste impressie van mijn technische test :

Gele blaadjes

De echte briefjes

De structuur van de cursus staat nu op 'echte' gele briefjes. Die heb ik inmiddels gedeeltelijk overgetypt om komende week de basis voor mijn applicatie mee te kunnen testen.

Zijstap ... Uitstap

Deze week ben ik ook bezig geweest om mijn eerstvolgende fotografische uitstapje te plannen. Eens per jaar ga ik een (korte) week alleen op pad om, samen met mijn fototoestel, inspiratie op te doen en voor de geestelijke ontspanning kan dat ook geen kwaad. Over een week of 2 vertel ik er meer over in mijn fotografische blog. Zo'n uitstapje plan ik van tevoren altijd vrij grondig; het is jammer wanneer je bepaalde dingen daar niet kunt omdat je er net even iets eerder over had moeten denken. Het maken van plannen kost natuurlijk wel behoorlijk wat tijd die ik anders aan CAPPUCCINO had kunnen besteden. Keerzijde is dat ik met een beetje geluk terug kom met nieuw materiaal dat ik in de cursus kan gebruiken. Dat heb ik me tenminste wel als één van de concrete doelen gesteld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *