blog

laatste kans

een geboren verkoper

Vreemd is dat, sinds mijn jongste jeugd ben ik altijd bezig. Bezig met dingen doen, dingen uitzoeken, bedenken en vooral met dingen maken. Je vraagt je dan af voor wie ik dat doe en daar zit nou net het vreemde in. Ik doe dat niet zozeer voor iemand. Wel een beetje voor mezelf en voor jou, zoals met mijn SPAGHETTI blog, maar vooral voor de voldoening van het proces, niet eens zo zwaar leunend op het eindresultaat.

Heel vroeger, en dan spreken we over leeftijden rond de 7-8, had ik wel de behoefte om iets commercieels met die altijd-bezig-onrust te doen; geld had, zeker toen, een magische aantrekkingskracht. Zo heb ik op die leeftijd wel zitten puzzelen hoe ik kippen zou kunnen houden, grofweg inschattend hoe duur een ren zou zijn, het voer, de aanschaf en hoe snel ik er rijk van kon worden. Niets geworden, dat dan weer niet.

producten

Ook het verkopen van producten heeft me altijd geboeid en toch heb ik er nooit iets van begrepen. Ik maakte rond genoemde leeftijd iets moois, zoals gestampte rozenblaadjes in water en noemde dat parfum, ging langs de deuren en verkocht maar zeer mondjesmaat van dat prachtige en heerlijk ruikende product. Was dat erg ? Nee, het was gewoon leuk om te doen en daarmee de inspanning waard.

Niet alle handelen heeft doelen op dezelfde dimensie. Sommig handelen, zoals het ontwikkelen van software in samenwerking met een opdrachtgever heeft een concreet zakelijk financieel doel en dat lukt me al jaren prima. Met producten als mijn vroegere parfums en tegenwoordige foto's en boek is het doel niet om er financieel beter van te worden; de inkomsten liggen op een heel ander vlak.

jaar nul

Mijn drive ligt niet in de verkoop. Natuurlijk vind ik het fijn wanneer je mijn boek of een foto koopt; dat geeft toch een bevestiging dat je iets in mijn creaties ziet. En ja, die bevestiging is zeker fijn, maar ik word net zo fijn bevestigd wanneer je me gewoon een keer aanspreekt op een SPAGHETTI bericht. Het gaat me niet om de verkoop; het gaat om de weg, die ik boeiend vind.

Uiteindelijk maak ik mijn boek en mijn foto's om de resultaten van mijn zoektocht te materialiseren in iets blijvends. Het zijn de kiezelsteentjes die ik op mijn ontdekkingstocht door het leven nalaat. Souvenirs, zeg maar, en daar zijn we weer bij het begin van SPAGHETTI; a souvenir of nowhere.

in het echt

Tot nu toe had ik alleen mockups (nep-foto's) van het boek laten zien. Onderstaand zie je het echte boek, althans het aller-allereerste exemplaar dat ik gebruikt heb om de foutjes er uit te halen. Toen ik dat eerste boek binnen kreeg was ik echt zwaar onder de indruk (en blij verrast) met de kwaliteit en hoe het aanvoelde. Vanochtend heb ik het even in de zon op de tuintafel gelegd :

kopen

Mocht je na het bovenstaande zijn gaan twijfelen of ik het boek überhaupt nog verkoop, dan kan ik je geruststellen. Sterker nog; heb jij dat nog niet gedaan, dan kan het nog. Er staat er al een paar weken een uniek aanbod op je te wachten ! Dit weekend, tot zondagavond 6 oktober 2019 om 24.00 uur, is je laatste kans om het boek tegen de voorintekenprijs bestellen. Dat is geen bedrag waar je wakker van gaat liggen; slechts € 39,99.

Zorg dat je geen spijt van een gemiste kans gaat krijgen... voor zo'n bedrag ga je niet vaak een zo fraai boek met zulke boeiende inhoud tegenkomen. En als je nog twijfelt, dan kan je het ook altijd nog op een later moment aanschaffen. Na dit weekend zal de kwaliteit van het boek niet veranderen; alleen de prijs is dan onverbiddelijk 10 euro hoger; € 49,99.

Nog één keer de specificaties :

  • hardcover
  • A4 formaat
  • extra stevig 150 grams papier
  • 338 bladzijden
  • meer dan 200 van mijn foto's
  • alle berichten van 2018
  • een geel leeslintje
  • gewicht : 1930 gram

Waar wacht je nog op ? Ga snel naar de winkel. Klik op de button :

- jaar NUL -

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *