blog

extra bericht

geen "legacy", geen erfenis

Een extra bericht. Dat is dus niet een normaal blogbericht. Vandaag een bericht dat het beste te omschrijven is als een kennisgeving, aankondiging en uitnodiging. Heb je geen zin om het allemaal te lezen, dan mag je dit in ieder geval niet missen :

  • Ik heb sinds vandaag een online SPAGHETTI winkel : https://projectspaghetti.nl/winkel/
  • Ik heb een nieuw boek : jaar NUL. Hardcover, A4 formaat, 338 bladzijden extra dik papier, een spaghetti-geel leeslint en meer dan 200 van mijn foto's en alle berichten van 2018
  • jaar NUL verschijnt halverwege oktober 2019
  • Tot en met zondag 6 oktober kun je in de winkel voorintekenen op jaar NUL met 10 euro korting : van €49,99 voor €39,99
  • In de SPAGHETTI winkel kun je ook mijn foto's kopen, het assortiment is groeiend
  • Met de kortingscode INTRODUCTIE_25 krijg je tot 1 januari 2020 een korting van 25% op alle foto-producten
  • Met de kortingscode SOUVENIR_LEZER krijg je de PDF van mijn vorige boek a souvenir of nowhere gratis.

Naar de winkel ? Klik op de button : - naar de winkel -

brrr legacy

Een vreselijk woord, legacy, maar na 2018 is het in Leeuwarden een veel gebruikt woord om de erfenis van de projecten van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 mee aan te duiden. En nee, over de erfenis van díe activiteiten ga ik het niet hebben. Wél over mijn eigen activiteiten in 2018, los van de culturele hoofdstad. Mijn SPAGHETTI blogberichten uit 2018 wil ik zeker niet zien als een erfenis; die berichten zijn en blijven een onlosmakelijk onderdeel van project SPAGHETTI.

Gelukkig, ook in 2019 is SPAGHETTI een project dat uitermate in leven is, misschien nog wel meer dan in 2018. Zelf had ik, toen ik startte, niet verwacht dat het zo lang zou standhouden en vooral niet dat het me zoveel fotografische re-activering zou opleveren. Want daar was het allemaal om begonnen; mijn ingedutte fotografenexistentie nieuw leven in te blazen. Ik ben daarmee zeker nog niet waar ik wil, maar ben wel weer wakker...

mijlpaal

Begin dit jaar keek ik terug op 2018. In dat bericht concludeerde ik dat een heel jaar blogberichten een blijvend resultaat verdiende. Ik had het toen over een boekwerkje, briefkaartenset, expositie en dergelijke realisaties. Het was even hard werken, maar de eerste stappen heb ik genomen; het "boekwerkje" is gereed. Een expositie is mijn volgende doel.

Waarom een boek ? Simpel, omdat het een tastbare verschijningsvorm is. Tastbaarheid is iets heel anders dan de vluchtigheid van een blog op internet. Tastbaarheid geeft zicht op eeuwigheid, op onvergetelijkheid. Tastbaarheid is een souvenir, zoals ik die in mijn allereerste boek a souvenir of nowhere beschreven heb. Een echt fysiek boek voelt ook als mijlpaal. Een eerste product met verwachtingen voor volgende producten.

De omslag (links de achterkant, rechts de voorkant van het boek) :

 

jaar nul

De titel van het boek is jaar NUL. Net zoals je als mens je eerste levensjaar het hele jaar nog maar nul bent, zo is mijn project SPAGHETTI ook met nul begonnen. Ik vier met het boek dan ook niet de verjaardag, maar juist het hele daar aan voorafgaande jaar van berichten, foto's en herinneringen. Jaar NUL is wel heel echt boek : hardcover, A4 formaat, 338 bladzijden extra stevig papier, een spaghetti-geel leeslint en natuurlijk helemaal vol met meer dan 200 van mijn foto's en alle berichten van 2018.

In eerste instantie heb ik jaar NUL voor mezelf gemaakt, als stimulans, zoals ik ook SPAGHETTI gebruik om fotografisch weer actief te worden. Het boek is zo prachtig geworden en het voelt zo goed om er eens lekker in te bladeren en af en toe een stukje te lezen of alleen maar plaatjes te kijken (hoor ik ook van anderen aan wie ik het heb laten zien), dat ik er een echt product van gemaakt heb. Met een ISBN nummer en een online winkel om het boek te verkopen.

winkel

Je hebt het vast al lang begrepen. Dit SPAGHETTI bericht gaat over het verschijnen van mijn boek en over de realisatie van mijn online winkel. Naast het boek jaar NUL kun je ook al een aantal fotoproducten bestellen. Een beperkt aanbod en nog niet alle productvormen, maar het is een aantrekkelijke start, al zeg ik het zelf. De komende weken en maanden ga ik het assortiment uitbreiden.

In het menu van de project SPAGHETTI website zie je een optie om naar de winkel te gaan. Daar hoort het zichzelf te wijzen. Lukt dat niet, of heb je vragen of opmerkingen die je graag met me deelt, neem dan gerust contact op...

aanbiedingen

Wat heb je aan een aankondiging wanneer er geen korting is ? Nou, die is er gelukkig. Het boek jaar NUL wordt in oktober gedrukt en je kunt tot en met zondag 6 oktober een voorinschrijving doen tegen de actieprijs van slechts €39,99 (normale prijs €49,99). Klik op de button om direct naar de winkelbladzijde van jaar NUL te gaan.

- jaar NUL -

Wanneer je vóór 1 januari 2020 een afdruk uit de winkel aanschaft kun je met de kortingscode INTRODUCTIE_25 een korting van 25% op alle foto-print producten krijgen.

Als (vaste) lezer krijg je met de kortingscode SOUVENIR_LEZER de PDF van mijn vorige boek a souvenir of nowhere gratis.

mockups

In de winkel tref je voor het boek een aantal mockups aan; nepfoto's zeg maar. Zie onderstaand. Wel erg goed gelijkende nep-foto's. Het is echt een prachtig boek geworden, al zeg ik het zelf. En ook erg fraai gedrukt en gebonden. Ik was erg blij met mijn eerste (redigeer)exemplaar die op dit moment als (gevraagd) verjaardagskado bij één van mijn lezers ligt.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *